DoorCorné/
/

De kosten van een website: Wat doet een webdesigner?

Wat zijn de kosten van een website laten bouwen? Nu denk je misschien dat €1.500 tot €3.000 heel veel geld is, maar als je het uitrekent valt dat erg mee. Een gemiddelde webdesigner rekent namelijk €50 – €75 per uur.  Dus om even makkelijk te rekenen, met €1.500 betaal je voor 30 uur werk. Maar wat doet zo’n webdesigner in die 30 uur? Hieronder zetten we even op een rijtje wat er allemaal gebeurt in zo’n proces. Zo zie je wat een websitebouwer doet en zie je ook waar je geld naartoe gaat!

Het Stappenplan van de Webdesigner

1. De start
We beginnen natuurlijk altijd met het eerste (mail)contact, we bespreken de mogelijkheden en kijken of wij kunnen waarmaken wat jij voor ogen hebt.

2. Inleidend gesprek
Daarna hebben we een persoonlijk gesprek, via FaceTime, telefoon of, zodra het weer kan, face-to-face. Dit gesprek moet natuurlijk voorbereid worden, zodat er zo gericht mogelijk overlegd kan worden.

3. De offerte en kosten
Naar aanleiding van dit gesprek zullen we voor jou een offerte maken en opsturen, daarna volgt weer mailcontact.

4. Domeinregistratie*
Als na dit eerste overleg blijkt dat je graag wilt dat wij je domeinregistratie regelen dan moet dit natuurlijk ook geregeld worden.

5. Ontwerp van de sitemap
Als de offerte akkoord is dan begint het pas echt, wij gaan vergelijkbare sites opzoeken en bekijken, en bedenken welke pagina’s echt nodig zijn voor jouw site. Hieruit ontstaat een sitemap.

6. Akkoord van de sitemap
Als we deze sitemap hebben bedacht komen we weer terug bij jou. Het is dan aan jou om dit goed te keuren. Wanneer jij akkoord bent kan het ontwerpproces echt beginnen.

7. Start van het ontwerpproces
Nu zetten we onze creativiteit aan het werk, dit kan zo een paar uur duren voordat we de smaak te pakken hebben voor jouw site. Tussendoor blijven we kritisch kijken naar wat we maken. Het moet mooi zijn, maar natuurlijk ook logisch en praktisch.

8. Teksten schrijven*
Ondertussen mag jij als opdrachtgever aan de slag met de content die op de website gaat. Wanneer je deze aan ons oplevert is het aan ons om dit werkend bij jou op de site te zetten (contact-formulieren, knoppen en linkjes). Of je laat ons je teksten schrijven, scheelt jou weer tijd!

9. Eerste correctie
Dan leggen we jou ons eerste concept voor. Hier mag jij nog dingen in aanpassen. Deze veranderingen moeten dan ook weer doorgevoerd worden.

10. Responsive maken
Wanneer deze versie klaar is moeten we het nog ombouwen naar een responsive website, dus dat de website er natuurlijk en overzichtelijk uitziet als je via je mobiel kijkt naar de website. 

11. De check of alles werkt
Nu moet de website geheel gecontroleerd worden. Er wordt gekeken of alles werkt. En dan moet er nog Google Analytics worden toegevoegd.

12. De oplevering van de website ?
Wanneer dit alles gedaan is leveren wij de website op.

13. De nazorg
Zelfs na de oplevering zijn wij nog bezig met het updaten, bijhouden en back-ups maken van jouw website. Ook zorgen we dat alle licenties up-to-date blijven en je gehele site werkend blijft.

*Deze onderdelen zijn geen verplicht deel van ons proces.

Benieuwd geworden of je zelf een site zult bouwen of liever laat bouwen? Bekijk onze blog over De kosten van een website: Zelf bouwen of laten bouwen?

Vragen? Laat een reactie achter!

Geschreven door:

Corné

Corné

Hey! Ik zal me even voorstellen, ik ben Corné. Als Web Developer vind ik het leuk om uitdagingen aan te gaan. En schaam ik me niet om de ‘nerd’ achter het team te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie:

Website

Tags:

KostenStappenplanWebdesignerWebsite

Recente blogs:

Delen:

Instagram:

LIGHTBULB 
_

Hey! Wij zijn Lightbulb. We maken betaalbare websites & logo’s voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn we ook sterk in communicatie & huisstijl. Denk hierbij aan Social Media, coloring, branding. Eigenlijk alles wat jouw bedrijf op de kaart zet.