DoorFreya/
/

De kosten van een website: Zelf bouwen of laten bouwen?

Als starter heb je mogelijk een strak budget en een goed werkende website laten bouwen kan nou eenmaal prijzig zijn. Daarom kiezen veel starters ervoor om het zelf te proberen, wat soms heel erg goed uitpakt maar soms ook een last op je schouders wordt. Daarom is het belangrijk om vooraf te beslissen of je de tijd of dat geld wilt investeren. Voor elk bedrijf is dit natuurlijk anders, daarom willen we je een stapje helpen. In deze blog zullen we de voor- en nadelen bespreken. Je kunt ook het keuze schema volgen onderaan de pagina.

Een website laten bouwen

+ Kost je geen tijd
+ SEO & tips
+ Wordt zoals gewenst
+ Ziet er professioneel uit
+ Zelf geen onderhoud
+ Hulp als het nodig is

– Kan prijzig zijn (gelukkig valt dat mee bij ons, bekijk de prijslijst)

Wanneer je een website laat bouwen ben je misschien iets meer geld kwijt maar je houd heel veel tijd over. Ook is het gemakkelijk omdat je website gelijk wordt gecontroleerd voor de SEO en je hulp en tips kunt verwachten van je websitebouwer. De plicht van een webdesigner is om jouw wensen te gebruiken en deze in een grafisch mooi ontwerp te verwerken. Alles gaat in overleg en wordt aangepast waar nodig. Ook kun je verwachten dat een goede webdesigner je adviezen geeft in welke keuzes goed zijn voor de website van jouw bedrijf. 

Je moet altijd eerst nagaan wat de functie van de website is voor jouw onderneming. Heeft die een ondersteunende functie of een leidende functie? Moeten mensen jou vinden via Google en dan contact opnemen, of weten mensen al precies hoe je heet en wat je doet en hebben ze alleen contact informatie nodig? In beide gevallen wil je dat ze een mooie website vinden, maar als mensen je echt moeten vinden via Google dan is het ook nog eens erg belangrijk dat er op je SEO wordt gelet. Als je een website laat bouwen heb je nou eenmaal meer zekerheid over de kwaliteit, vindbaarheid en betrouwbaarheid van jouw website. Bedenk ook dat een website juist niet iets is waar je op moet besparen. Websites genereren omzet, laten je bedrijf zien en geven mensen een gevoel bij jouw bedrijf. Als jij op een website komt die er niet up-to-date uitziet of er uit ziet als een zolderkamer knutselwerkje ben je misschien minder geneigd deze persoon te contacten of om er een product te bestellen.

Zelf een website bouwen

+ Goedkoop

– Kost veel tijd
– Ziet er (misschien) minder professioneel uit
– Komt meer bij kijken dan alleen het ontwerp

Zelf een website bouwen is een goede optie als je het leuk vind om tijd te investeren in nieuwe dingen leren. Maar vergis je niet want een mooie website maken kost veel tijd! Wel is zelf een website bouwen erg goedkoop. Als je nog een klein bedrijf hebt die niet afhangt van zijn website dan is het goed om in ieder geval online vindbaar te zijn, mocht er iemand opzoek zijn naar jouw winkel of bedrijf. Belangrijk is dat je eerlijk naar jezelf blijft en altijd een aantal vragen in je achterhoofd houdt. Staat alle informatie op mijn site waar iemand naar opzoek is? Ziet het er professioneel genoeg uit? Vraag mensen in je omgeving wat ze er van vinden (en dan het liefst de mensen die geen blad voor hun mond hebben). Probeer je zelfgebouwde website te bekijken door de ogen van jouw doelgroep, ziet het er betrouwbaar uit? Kloppen de kleuren en vormen? 

Besef je wel dat een website veel meer is dan alleen wat je ziet, natuurlijk moet het grafisch kloppen maar dat is niet het enige. Je moet ook goed letten op de content, hoe je het schrijft (voor de Google vindbaarheid), waar je het voor gebruikt en of de content gerelateerd is aan jouw bedrijf. Google is intussen heel erg slim geworden en begrijpt het gelijk als je als timmerman plotseling over taarten gaat praten, door dit soort dingen te doen wordt je website lager geplaatst in de Google ranking. Ook is het belangrijk dat je een goede en logische structuur hebt binnen je website. Een website bouwen betekend dus niet alleen grafisch ontwerp maar ook SEO-research, onderhoud en coderen.

Geschreven door:

Freya

Freya

Hey! Ik ben Freya. Mijn passie ligt binnen het ontwerpen en vormgeven. Ik vind het erg leuk om te tekenen, nieuwe planten uit te zoeken en buiten te zijn. Gelukkig ben ik ook redelijk goed in communiceren en doe daarom onze Social Media en Tekstschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie:

SEO/ Website

Tags:

StappenplanWebdesignerWebsite

Recente blogs:

Delen:

Instagram:

LIGHTBULB 
_

Hey! Wij zijn Lightbulb. We maken betaalbare websites & logo’s voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn we ook sterk in communicatie & huisstijl. Denk hierbij aan Social Media, coloring, branding. Eigenlijk alles wat jouw bedrijf op de kaart zet.