DoorFreya/
/

SEO tips voor starters: deel 1

Als startende ondernemer heb je vast nagedacht over een website. Voor de website ben je al aan het goede adres, maar hoe ga je de SEO goed bijhouden? Laten we beginnen met wat het überhaupt is. Daarna geven we jou de SEO tips voor starters.

Introductie SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Het is dan dus ook het proces van jouw website optimaliseren om gevonden te worden via google. Google maakt gebruik van algoritmes om pagina’s te vinden. Je moet het zo zien: er zijn miljoenen websites en websitepagina’s, en google gaat daar in op zoek naar de zoekterm van jouw klanten. Google geeft elke pagina een soort score, over hoe betrouwbaar of interessant deze is. Vinden mensen wat ze zoeken op jouw site, dan word je hoger gerankt dan een website waar slechte of minder content op staat. Dat is gelijk al punt 1, schrijf voor je klant (en google).

Tip 1: Schrijf voor je klant (en voor google)

Ga na op welke termen mensen zoeken als ze jouw product of dienst willen. Bedenk of er ook nog andere termen zijn voor jouw product en of er andere manieren zijn waarop iemand zou kunnen zoeken. Denk eraan dat je op veel verschillende manieren je product of dienst aankaart, zoals wij in ons geval bijvoorbeeld ‘betaalbaar webdesign’ maar ook ‘website bouwen’ benoemen. Zo begrijpt google wat voor product of dienst je verkoopt. Probeer het vaker te herhalen in andere woorden, maar zorg dat je tekst leesbaar blijft, google gaat immers niet jouw product of dienst kopen.

Tip 2: Meta description en H1-titels

Je meta description is de samenvatting die onder de blauwe ‘klik link’ verschijnt wanneer je op google zoekt. Bij deze stap moet je zorgen dat je meta description zo interessant, grappig, uniek is dat jij jouw doelgroep aanspreekt. Je moet je onderscheiden. Zorg dat je doelgroep nieuwsgierig wordt en door wil klikken. 

Ook is het erg belangrijk om je product te noemen in je ‘H1’ headlines. ‘H1’ is een headline instelling zodat google vanuit de code begrijpt dat het een titel is en dus gaat over de tekst die er onder staat. Als je je website door ons hebt laten maken dan hebben wij dit al geregeld. Maar wanneer je het zelf doet let hier dan goed op. 

Benieuwd geworden naar nog 2 tips? Bekijk dan onze blog SEO tips voor starters: deel 2.

Vragen? Laat een reactie achter! Vinden we gezellig.

Geschreven door:

Freya

Freya

Hey! Ik ben Freya. Mijn passie ligt binnen het ontwerpen en vormgeven. Ik vind het erg leuk om te tekenen, nieuwe planten uit te zoeken en buiten te zijn. Gelukkig ben ik ook redelijk goed in communiceren en doe daarom onze Social Media en Tekstschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie:

SEO

Tags:

GoogleSEOVindbaarheid

Recente blogs:

Delen:

Instagram:

LIGHTBULB 
_

Hey! Wij zijn Lightbulb. We maken betaalbare websites & logo’s voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn we ook sterk in communicatie & huisstijl. Denk hierbij aan Social Media, coloring, branding. Eigenlijk alles wat jouw bedrijf op de kaart zet.