DoorFreya/
/

Social Media do’s en don’ts

Iedereen gebruikt social media. Op dit moment is dit dan ook de beste tool voor een startende ondernemer. Marketing via social media is nou eenmaal een hele toegankelijke manier om jouw product of dienst te promoten. Wanneer je zorgt dat jouw producten of diensten bij de goede doelgroep terecht komen, leidt dit bijna gegarandeerd tot een stijging van je verkoop. Maar er zijn natuurlijk een aantal punten waar je goed op moet letten. Daarom hebben wij een aantal Social Media Do’s en Don’ts verzameld.

Do’s

Bloggen. Zoals we in een ander blog over SEO voor starters hebben genoemd is het heel erg slim om te gaan bloggen. Schrijf een blog over gerelateerde onderwerpen. Meestal googlen mensen iets omdat ze een vraag hebben. Zorg dat op ze op jouw site het antwoord vinden op hun vraag. Maak hier gebruik van door ook gelijk subtiel je product of oplossing te promoten.

Geef antwoorden. Mensen zitten vol met vragen en zijn altijd op zoek naar antwoorden. Zorg dat jij hen het antwoord geeft dat ze zoeken. Denk hierbij heel breed, denk aan verschillende manieren, misschien een YouTube-kanaal? Of luistert jouw doelgroep met name naar podcasts? Je kunt ook kijken of je genoemd kan worden in een gastblog. 

Gebruik het juiste platform. Vervolgens hebben we natuurlijk de social media platformen, nu denk je misschien dat je gelijk overal online te vinden moet zijn (ja, dat was ook onze eerste fout…). Je kunt beter je focussen op 1 platform in het begin. Aangezien je zelf waarschijnlijk al druk genoeg bent met je eigen onderneming moet je het jezelf niet lastiger maken dan nodig is. (Bekijk ook onze blog over tijdsindeling en doen wat je leuk vindt). Kies een platform waar jouw doelgroep veel op zit en bedenk ook waarom ze op dat platform zitten.

Don’ts

Niet duidelijk zijn in wat je verkoopt. Klopt, niemand zit te wachten op iemand die alleen maar constant vertelt over wat die verkoopt en hoe je het bestelt. Maar je hebt er ook niets aan als je publiek niet weet wat je überhaupt verkoopt. 

Post gerelateerde content. Zorg altijd dat de content die je post aansluit op wat je doet. Wij zijn een webdesign bedrijf maar helpen ook met bijvoorbeeld social media, daarom schrijven wij de blogs over social media. Zo kun je meerdere onderwerpen bedenken die binnen jouw sector relevant zijn. 

Geen niche. Zorg voor een niche. Eigenlijk had dit stap 1 moeten zijn. Zorg dat je je focust op een bepaalde doelgroep of product. Als je van alles aanbiedt dan weten mensen niet meer wat je hebt. Wanneer je een niche hebt zijn mensen geneigd om beter te onthouden wat je doet en je specifiek aan te raden aan jouw doelgroep.

Ik hoop dat deze Social Media do’s en don’ts jou gaan helpen. Mocht je vragen hebben, laat dan een reactie achter!

Geschreven door:

Freya

Freya

Hey! Ik ben Freya. Mijn passie ligt binnen het ontwerpen en vormgeven. Ik vind het erg leuk om te tekenen, nieuwe planten uit te zoeken en buiten te zijn. Gelukkig ben ik ook redelijk goed in communiceren en doe daarom onze Social Media en Tekstschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie:

Test

Tags:

Do’s en Don’tsFacebookInstagramLinkedInSocial MediaTwitter

Recente blogs:

Delen:

Instagram:

LIGHTBULB 
_

Hey! Wij zijn Lightbulb. We maken betaalbare websites & logo’s voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn we ook sterk in communicatie & huisstijl. Denk hierbij aan Social Media, coloring, branding. Eigenlijk alles wat jouw bedrijf op de kaart zet.